• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 4, jaargang 21 | 2013

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: Nóg een crisis: die in de media
    • Voeding & Wetenschap: Minder astma met visvetzuren
    • Interview met gezondheidsexpert Ralph Moorman
    • Eetweetjes: Suppletie in de zomer?
    • Vers van de pers: Taart laat alarmbel afgaan

    Pieterpad: andersom!

    Pieterpadwandelaars lopen meestal in zuidelijke richting, van Groningen naar Maastricht. Maar er zijn goede redenen om het eens andersom te proberen, waaronder ook culinaire…

    Pagina 6
    Het échte verhaal over...

    Antioxidanten. Het lijkt ‘hip’ om ze in een twijfelachtig daglicht te stellen. Terwijl ze zó belangrijk zijn voor het behoud van onze gezondheid en het vertragen van veroudering. 

    Pagina 10
    Misselijk? Gember!

    Gember, voor al uw misselijkheid! Er lijkt steeds meer grond voor deze slogan. Allerlei vormen van misselijkheid blijken gevoelig voor gember. En het onderzoek gaat maar door…

    Pagina 16
    Waar maagzuur goed voor is

    Onlangs verscheen de Nederlandse vertaling van een belangrijk boek, dat de Amerikaanse arts Jonathan Wright jaren geleden schreef: Waarom maagzuur goed voor je is.

    Pagina 27
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.