• slide
  • slide
  • slide

Uitgave 4, jaargang 26 | 2018

In deze uitgave onder andere:

De Grote Vitamine D Blunder

Interview met Thea Hauzer, chef

Wetenschap & Voeding

Wetenschap & Supplementen

Pleidooi voor visolie en probiotica

Iedereen reageert anders op brood!

Hoe persoonlijk zijn de voedingsaanbevelingen van dieetgoeroes? ‘Paleo-goeroes’ stellen dat iedereen beter af is zonder brood. Maar je kunt mensen niet over één kam scheren. / Lees verder …

Pagina 6
Alternatieven voor 'onze zo vertrouwde melk'

Gangbare koemelk staat op plek één in het rijtje voedingsmiddelen dat het meest frequent allergische klachten geeft. Zijn er alternatieven? Geeft rauwe melk minder klachten? Of is lactosevrije melk, A2-melk of geitenmelk een betere optie?

Pagina 10
Slikken tegen depressie

Bij depressieve klachten kunnen ook andere middelen uitkomst bieden dan alleen reguliere anti-depressiva. Vijf alternatieve en complementaire opties: van een multi tot sint-janskruid.

Pagina 14
Ginkgo biloba

Het blad en de vrucht van de Ginkgo biloba kennen al eeuwenlang vele toepassingen. Het blad bevordert onder meer de bloedcirculatie in de benen én de hersenen. Meer over een bijzondere boom.

Pagina 20
Visolie tegen agressie?

Agressief gedrag en zinloos geweld lijken steeds vaker voor te komen. Hoe roepen we dit een halt toe? Suppletie met omega 3-visvetzuren kan wellicht een positieve rol vervullen. Onderzoek biedt veel houvast.

Pagina 30
Ortho Cuisine - Citroentaartje

Gezonde voeding kunt u gemakkelijk ‘verzieken’. Door te lang bewaren, belabberde bereidingswijzen of ongelukkige combinaties met andere voedingsmiddelen. Vier voorbeelden.

Pagina 38