• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 3, jaargang 23 | 2015

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: Agressief door ontstekingen
    • Interview met onderzoeker Wim Hof
    • Hardlooptips van Miranda & Mik
    • Zeewier is ‘hot’: maar waarom?
    • Antioxidanten-quiz
    • Artrose natuurlijk te lijf

    De opvolger van 'bio' en 'eko'?

    Biologisch eten gezond? Dan is biologisch-dynamisch nog gezonder. Althans dat is het gevoel dat leeft onder de kopers van deze producten. Maar klopt die opvatting?

    Pagina 6
    Frisse blik op menopauze

    In Me? No pauze schrijft Sonja Kimpen over een onderwerp ‘waar geen enkele vrouw over wil praten, geen enkele man over wil horen en een dokter meestal te weinig van weet’.

    Pagina 18
    Bescherm uzelf tegen UV-straling

    Lekker, dat zonnetje. Maar zonneschijn heeft ook haar schaduwkanten. Gelukkig kunnen we ons beschermen tegen UV-straling. En ja, dat kan ook met een voedingssupplement… 

    Pagina 22
    Het mysterie van het 'Melkmeisje'

    Wat doet het ‘Melkmeisje’ op het bekende schilderij van Johannes Vermeer (1632-1675)? De afgebeelde huismeid is in de weer met melk en brood. Maar met welk doel?

    Pagina 28
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.