• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 3, jaargang 22 | 2014

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: alternatieven onder controle?
    • Interview met integraal huisarts Albert van der Velde
    • Boek over voedingssupplementen?
    • Emoties en eten?
    • Langer leven op het Griekse Ikaria
    • Hebt u fructosemalabsorptie?

    'Superfoods' in het nieuws

    Het Voedingscentrum heeft het niet zo op ‘superfoods’. Maar moeten we daar aandacht aan besteden in dit blad? We hadden zo onze twijfels. De gedachtewisseling op de redactie.

    Pagina 6
    Probiotica tegen migraine?

    Het probiotica-onderzoek beperkt zich niet meer tot diarree en eczeem. Onderzoekers kijken onder meer naar migraine. Spectaculaire, eerste bevindingen worden nu uitgebreider getoetst.

    Pagina 9
    Voorkom ondervoeding ouders

    De overheid wil dat ouderen langer thuis blijven wonen. Dat vereist zelfwerkzaamheid van hun kinderen, ú dus. Tien tips om uw ouders te behoeden voor ondervoeding.

    Pagina 18
    Waarom Djokovic anders ging eten

    Novak Djokovic schrapte in 2010 tarwe uit zijn menu. Daarna volgde een onwaarschijnlijke zegenreeks. Hij schreef er een boek over. Brood krijgt opnieuw een tik. 

    Pagina 22
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.