• slide
  • slide
  • slide
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 2, jaargang 27 | 2019

    In deze uitgave onder andere:

    Fluoride: schadelijk voor kinderbrein

    Wetenschap & Voeding

    Wetenschap & Supplementen

    Concurrentie voor de cranberry?

    Hoe verbeter je opname suppletie?

    5 x vette vis

    Zoet, zoetje, ziekst?

    Kunstmatige zoetstoffen in beklaagdenbank. Suikervervangers zitten in alle mogelijke producten zoals in cola light en cola zero. Minder suiker, minder calorieën, minder kilo’s. Maar is dat wel zo?

    Pagina 6
    Mediterraan keukenkruid

    Oregano is antioxidanten-kampioen. De Mediterrane keuken heeft een gezonde uitstraling. Ook traditionele kruiden leveren daaraan hun bijdrage. Een van de uitblinkers: oregano.

    Pagina 12
    Nederlandse topper met magnesium

    ‘Ik denk inderdaad dat wij in Europa leidend zijn’. Het woord is aan Jeroen de Baaij. Als medisch onderzoeker werkt hij bij het Radboud Institute for Molecular Life Sciences (RIMLS) in Nijmegen.

    Pagina 16
    Specerijensoep met roomboter

    Echte boter, daarmee ben ik opgegroeid. Mijn moeder smeerde het ook niét dunnetjes op brood. Roomboter is gezond was haar motto. Nu een recept van een soep met daarin  roomboter én specerijen.

    Pagina 38
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.