• slide
  • slide
  • slide
  • In welk jaar proefde de eerste Europeaan chocola?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.1]

    Columbus was de eerste Europeaan die chocola proefde. Dat was in 1502, tijdens zijn vierde en laatste reis naar de Nieuwe Wereld. Hij was er niet erg van onder de indruk. Het betrof overigens een chocoladedrank, omdat de lekkernij destijds nog niet beschikbaar was in vaste vorm.
    (Bron: J. & K. Salter. Smakelijk leven. Meulenhoff, 2006.)
  • Uitgave 2, jaargang 27 | 2019

    In deze uitgave onder andere:

    Fluoride: schadelijk voor kinderbrein

    Wetenschap & Voeding

    Wetenschap & Supplementen

    Concurrentie voor de cranberry?

    Hoe verbeter je opname suppletie?

    5 x vette vis

    Zoet, zoetje, ziekst?

    Kunstmatige zoetstoffen in beklaagdenbank. Suikervervangers zitten in alle mogelijke producten zoals in cola light en cola zero. Minder suiker, minder calorieën, minder kilo’s. Maar is dat wel zo?

    Pagina 6
    Mediterraan keukenkruid

    Oregano is antioxidanten-kampioen. De Mediterrane keuken heeft een gezonde uitstraling. Ook traditionele kruiden leveren daaraan hun bijdrage. Een van de uitblinkers: oregano.

    Pagina 12
    Nederlandse topper met magnesium

    ‘Ik denk inderdaad dat wij in Europa leidend zijn’. Het woord is aan Jeroen de Baaij. Als medisch onderzoeker werkt hij bij het Radboud Institute for Molecular Life Sciences (RIMLS) in Nijmegen.

    Pagina 16
    Specerijensoep met roomboter

    Echte boter, daarmee ben ik opgegroeid. Mijn moeder smeerde het ook niét dunnetjes op brood. Roomboter is gezond was haar motto. Nu een recept van een soep met daarin  roomboter én specerijen.

    Pagina 38
  • In welk jaar proefde de eerste Europeaan chocola?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.1]

    Columbus was de eerste Europeaan die chocola proefde. Dat was in 1502, tijdens zijn vierde en laatste reis naar de Nieuwe Wereld. Hij was er niet erg van onder de indruk. Het betrof overigens een chocoladedrank, omdat de lekkernij destijds nog niet beschikbaar was in vaste vorm.
    (Bron: J. & K. Salter. Smakelijk leven. Meulenhoff, 2006.)