• slide
  • slide
  • slide
  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.

  • Uitgave 2, jaargang 27 | 2019

    In deze uitgave onder andere:

    Fluoride: schadelijk voor kinderbrein

    Wetenschap & Voeding

    Wetenschap & Supplementen

    Concurrentie voor de cranberry?

    Hoe verbeter je opname suppletie?

    5 x vette vis

    Zoet, zoetje, ziekst?

    Kunstmatige zoetstoffen in beklaagdenbank. Suikervervangers zitten in alle mogelijke producten zoals in cola light en cola zero. Minder suiker, minder calorieën, minder kilo’s. Maar is dat wel zo?

    Pagina 6
    Mediterraan keukenkruid

    Oregano is antioxidanten-kampioen. De Mediterrane keuken heeft een gezonde uitstraling. Ook traditionele kruiden leveren daaraan hun bijdrage. Een van de uitblinkers: oregano.

    Pagina 12
    Nederlandse topper met magnesium

    ‘Ik denk inderdaad dat wij in Europa leidend zijn’. Het woord is aan Jeroen de Baaij. Als medisch onderzoeker werkt hij bij het Radboud Institute for Molecular Life Sciences (RIMLS) in Nijmegen.

    Pagina 16
    Specerijensoep met roomboter

    Echte boter, daarmee ben ik opgegroeid. Mijn moeder smeerde het ook niét dunnetjes op brood. Roomboter is gezond was haar motto. Nu een recept van een soep met daarin  roomboter én specerijen.

    Pagina 38
  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.