• slide
 • Eetweetjes – test uw kennis!

  Eet Weetjes – Test uw kennis!

  Wat helpt níet tegen brandneteljeuk?

  Het goede antwoord is:  berenklauwsap

  Als u in aanraking bent gekomen met een brandnetel, kunt u de plek inwrijven met zuringblad of het sap van de brandnetel. Ook een beetje oorsmeer kan de jeuk wegnemen. Smeer nooit sap van berenklauw op uw huid: dit kan, in combinatie met de UV-stralen van de zon, reageren als een zuur. Met als gevolg rode, jeukende vlekken die zich kunnen ontwikkelen tot een soort brandwonden.

 • Uitgave 2, jaargang 26 | 2018

  In deze uitgave onder andere:

  Het interview – Judith Deckers-Kocken, kinderarts. [download pdf]

  Editorial van Gert Schuitemaker – Van de dermatologen mag Hugo de Jonge, minister van VWS, niet meer onder de zonnebank …

   

  Voedingstekorten? Kijk in de spiegel!

  Uw uiterlijk vertelt u veel meer over uw voedingstoestand dan u misschien beseft. De kunst is daarom de signalen van huid, haren en nagels op een juiste manier te duiden …

  Pagina 6
  Vitamine K voor hart en vaten

  Vitamine K blijkt effectief bij de preventie van hart- en vaatziekten. Desondanks heeft een derde van de Nederlandse bevolking een tekort aan deze vitamine.

  Pagina 18
  Astronauten

  De VS wil naar Mars. Wel zijn nog enkele problemen te overwinnen, zoals de schadelijke effecten van kosmische straling. Mogelijk kunnen antioxidanten een handje helpen.

  Pagina 24
  Mindful eten

  Wie ‘mindful’ eet, richt de aandacht op alle smaken, geuren, gedachten en gevoelens die bovenkomen tijdens een maaltijd. En iedereen kan die vaardigheid ontwikkelen.

  Pagina 26