• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 2, jaargang 23 | 2015

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: Linda niet bij de tijd
    • Interview met verloskundige Mayke van Ansenwoude
    • 4x eieren anders? Doorbreek de ‘Paassleur’!
    • Geef uw kind omega-3
    • Wat u nog niet wist over Linus Pauling…

    Gezondheid in eigen hand

    De griepepidemie overleefd? Eén van de vermeende oorzaken: een griepprik die niet ‘werkt’. Het zoveelste bewijs dat u beter uw gezondheid in eigen hand kunt nemen.  

    Pagina 6
    Is rauwe melk gezond?

    Rauwe melk bindt de strijd aan met gepasteuriseerde melk. De inzet: de gunst van de consument. Maar welke gezondheidseffecten kennen we eigenlijk van rauwe melk?

    Pagina 18
    Vergeten voorzieningen

    Kas, koelkast en vriezer zijn niet meer weg te denken. Maar hoe deed men dat vroeger? Drie voorzieningen die we vergeten zijn: oranjerie, slangenmuur en ijskelder.

    Pagina 22
    Energiedrankjes ter discussie

    Energiedrankjes zijn vooral populair onder jongeren en jong volwassen mannen. Maar steeds meer medici waarschuwen voor de (onbekende) gevaren van energiedrankjes.

    Pagina 34
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.