• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 2, jaargang 22 | 2014

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: duurzaamheid? Marketingpraatjes!
    • Langer leven in Loma Linda
    • Net zo slecht als frisdrank?
    • Interview met lifestylecoach Sonja Kimpen
    • Jubileum zonder ‘gouden randje’

    Een alg als leverancier

    De vraag naar ‘natuurlijke’ voedingssupplementen groeit. Het water is in dit opzicht een schatkamer. Astaxanthine, de antioxidant uit het water, is hiervan een mooi voorbeeld. 

    Pagina 6
    Het perfecte zachtgekookte eitje?

    De voedingswaarde van een ei komt maximaal tot uiting in de zachtgekookte variant. Maar maak je het perfecte eitje? Adviezen van Annemieke Smit, uit haar boek Uitgekookt! 

    Pagina 20
    5 vragen over een vergrote prostaat

    Vrouwenkwaaltjes? Daar lezen we al genoeg over. Mannen hebben hun ‘eigen’ kwaal: een vergrote prostaat. Wat is het en wat is er tegen te doen? Vijf antwoorden.

    Pagina 30
    6 tips voor de 'tuinkruidenier'

    Verse tuinkruiden zijn gezond en als smaakmakers te verkiezen boven zout. Zelf kweken is geen kunst, met de hulp van ‘tuincoaches’ Lesley Bremness en Charlie Nardozzi. 

    Pagina 36
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.