• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 2, jaargang 21 | 2013

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: Failliet voedingsvoorlichting
    • Voeding & Wetenschap: Groene thee beschermt de huid
    • Interview met arts voor complementaire geneeswijzen: Annelies van Ommering
    • Eetweetjes: Darmprikkelaars niet onschuldig
    • Vers van de pers: Kruiden ‘booming’ in de VS

    Einde linolzuurpropaganda?

    Dieetmargarine krijgt in de officiële adviezen de voorkeur boven roomboter. Weg met verzadigde vetten, luidt het devies. Een heranalyse van oud onderzoek leert echter anders.

    Pagina 6
    Belangrijk: een gezonde mond

    Voedingsstoffen dragen bij aan de gezondheid van uw mond. Dat is goed om te weten, want tandvleesontsteking (parodontitis) vormt een grotere bedreiging dan u denkt.

    Pagina 11
    Topmoeder - topbaby!

    In blijde verwachting? Dan dient u te eten voor twee. Het laat zich raden dat voedingssupplementen méér dan welkom zijn. Zoals vitamine D. 

    Pagina 16
    Afvallen in Afrika?

    Terwijl ondervoeding nog steeds een groot probleem is in het land, worden de Oegandezen nu ook te dik. Van de volwassen vrouwen is 17% te zwaar en dat aantal neemt toe.

    Pagina 20
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.