• slide
  • slide
  • slide
  • slide

Uitgave 2, jaargang 29 | 2021

In deze uitgave onder andere:

In Fit met Voeding nr.2, 2021

 

Editorial
van Gert Schuitemaker

‘Dokter, uw ic-patiënt heeft scheurbuik …’

In de rubrieken Wetenschap & …

  • Invloed omega-3 op slaapkwaliteit
  • Creatine en baking soda verbeteren sportprestatie
  • Micronutriënten en Alzheimer
  • Kans op depressie en hoge vezelinname
  • Ook voeding van invloed op PTSS

Coronavaccinatie? Dan óók suppletie!

Coronavaccins zijn voor hun werking mede afhankelijk van voedingsstoffen. Logisch: vaccins triggeren het immuunsysteem en zetten dit aan het werk. Dus: vaccinatie? Dan óók suppletie!

 

Pagina 6
Verklein het risico van Alzheimer

Vergrijzing gaat gelijk op met een toename van Alzheimer. Hoe is de aandoening te voorkomen? Wetenschappers uit onder andere China, de VS en Frankrijk formuleerden een antwoord.

Pagina 12
Kurende prinsen en keizerinnen

Wellness-centra borduren voort op een lange traditie. De afgelopen eeuwen probeerden vooral de betere kringen hun gezondheid een ‘boost’ te geven in mondaine (water)kuuroorden. Een terugblik.

Pagina 18
Interview met Hannah Visser

Internist-infectioloog, homeopathisch arts. Ze werkt één dag per twee weken in Artsencentrum Integrale Geneeskunde Amsterdam (AIGA) en is homeopathisch arts. Ze is geneeskunde gaan studeren, omdat ze het mooi vindt om mensen te helpen.

Pagina 26
Citroenkracht

Veel consumenten hebben niet zo’n hoge hoed op van citroen. Terwijl deze vrucht van vele markten thuis is. Een citroen kan echt véél meer dan u denkt!

 

Pagina 32
Consult bij de ‘groene tandarts’

In de biologische tandartspraktijk kijkt natuurgeneeskundig therapeut Alexander Kruijtbosch, samen met de ‘biotandarts’, tijdens een consult holistisch naar de cliënt. Een verslag.

Pagina 36