• slide
  • slide
  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Uit welke regio stamt de komkommer?

    Het goede antwoord is: India

    De komkommer werd drieduizend jaar geleden voor het eerst beschreven in India. Pas ten tijde van de Columbiaanse handel is de komkommer in Afrika en Europa terechtgekomen.
    (Bron: S. Gundry. De plantparadox. 2017, Scriptum).

  • Uitgave 1, jaargang 27 | 2019

    In deze uitgave onder andere:

    De twee gezichten van soja

    Peulvrucht met voor- en nadelen

    Wat weet u van maag en darmen?

    Het ‘maaltijdstilleven’ in de 17e eeuw

    Recept: Aardpeerstampotje met geitenkaas

    ‘Chrono-nutrition’ ofwel ‘klok-eten’

    Nieuwe kijk op afvallen. Door rekening te houden met uw biologische klok, kunt u een gezond gewicht bevorderen. Deze methode reguleert de stofwisseling zónder de kenmerken van een klassiek afvaldieet.

    Pagina 6
    Het interview Marianne Timmer

    ‘Ik was schaatser en heb gewerkt als schaatscoach. Op dit moment ben ik aan het freewheelen. Ik doe zaken die ik leuk vind. Ik doe bijvoorbeeld dingen in het bedrijfsleven.’

     

     

    Pagina 16
    Hoe zit het nu eigenlijk met vitamine B6? 

    In Nederland mag in een voedingssupplement nog maar 21 mg vitamine B6 zitten per dagdosering. Waarom is deze maatregel genomen? En wat betekent dit voor u als consument?

    Pagina 18
    Hebt u zich al verdiept in ondervoeding? 

    Wonen uw ouders nog zelfstandig? Door ondervoeding kunnen ze in een negatieve spiraal belanden, waardoor dit onmogelijk wordt. En dit probleem wordt breed onderschat.

    Pagina 24
    Indianen gebruikten al Echinacea 

    Bent u verkouden, snotterig? Naast voeding en suppletie kunnen ook kruiden verlichting bieden. Met als absolute blikvanger Echinacea purpurea (rode zonnehoed).

    Pagina 8
  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Uit welke regio stamt de komkommer?

    Het goede antwoord is: India

    De komkommer werd drieduizend jaar geleden voor het eerst beschreven in India. Pas ten tijde van de Columbiaanse handel is de komkommer in Afrika en Europa terechtgekomen.
    (Bron: S. Gundry. De plantparadox. 2017, Scriptum).