Uitgave 1, jaargang 26 | 2018

In deze uitgave onder andere:

Fit met Voeding interview met Ard Schenk

Editorial – “Personalized”

Bloedglucose en gepersonaliseerde voeding 

Vitamine D: tweesnijdend zwaard

Kurkuma: de gouden specerij

 

 

 

Slimmer slapen

Voeding is ook van invloed op onze psyche én ons gedrag. Een mooi voorbeeld is dat consumptie van vis bij kinderen en jongeren de slaap en intelligentie bevordert.

 

 

Pagina 10
Fit met Voeding interview met Ard Schenk

Lees het interview hier >>

Vroeger nam ik wel eens een snelle maaltijd, de lekkere dingen en in zijn algemeenheid te véél. Rond mijn 40e was ik groot en sterk. Nu komt er hier geen verkeerd voedsel over de drempel.

 

Pagina 16
De ADH deugt niet

Journalist Teun van de Keuken viel over een ADH-bewering van een vitaminenproducent en diende een klacht in. Hij begaf zich zo op glad ijs … volledig onwetend

Pagina 6
Frikadel: ooit de gekruide ‘gehaktbal’ van betere kringen

De frikadel heeft tegenwoordig een bedenkelijke reputatie. Maar hij vindt zijn oorsprong in een receptenboek, dat al zo’n twee eeuwen bewaard in kasteel Neerijnen.

Pagina 20