• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 5, jaargang 25 | 2017

    In deze uitgave onder andere:

    Editorial: ‘Jodiumtabletten’

    Elke dag heeft Nederlander jodium nodig, niet alleen na kernramp

    Het interview: Erwin van Gijtenbeek, dierenarts

    6 vragen over olijven: En bevorder zo uw spijsvertering

    Gebreksziekten-quiz: Wat weet u van gebreksziekten?

    'Jodiumtabletten'?

    In oktober ontvangen 1,4 miljoen huishoudens een doosje jodiumtabletten. Voor het geval zich een kernramp voordoet. Maar waarom ook geen vitamine C-supplementen toegestuurd? 

    Pagina 6
    Suppletie voor het brein?

    Wel of geen suppletie om dementie te voorkomen? Over het antwoord is niet iedereen het eens. Vooral overheden zijn terughoudend met suppletie-adviezen. 

     

    Pagina 24
    Tanderosie door frisdrank

    De hoge consumptie van frisdranken leidt tot een alarmerende toename van tanderosie. Zoet + zuur = schade.

    Pagina 30
    'Makkelijk', toen & nu

    De ‘makkelijke’ keuken hoeft niet ongezond te zijn, zo is te lezen in een nieuw boek Lekker makkelijk. Maar hoe nieuw is dit statement?

    Pagina 36
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.