• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 4, jaargang 25 | 2017

    In deze uitgave onder andere:

    6 vragen over kraanwater

    Insmeren, maar tegen welke prijs? Het zomerse ‘D-dilemma’

    Het interview: Eef Haaze, voedingstechnoloog

    Eet met aandacht; en bevorder zo uw spijsvertering

    Wat zette Linus Pauling op het spoor

    Editorial: intensive care

    Zes vragen over ons kraanwater

    Water drinken is gezond. Zeker in de zomer, als uitdroging op de loer ligt. Maar hoe veilig is kraanwater, thuis en in het buitenland? Zes vragen over het dagelijkse drinkwater.

    Pagina 6
    Het 1ste orthomoleculaire restaurant

    Eind mei opende in Tokio een bijzondere eetgelegenheid: ‘Orthomolecular’. Het eerste restaurant ter wereld met een menukaart gebaseerd op de orthomoleculaire geneeskunde.

    Pagina 18
    Linus Pauling op orthomoleculaire spoor

    Boeken kunnen enorm veel invloed hebben. Dit geldt zeker voor Niacin Therapy in Psychiatry (1962), van dr. Abram Hoffer.

     

    Pagina 35
    Recept: Smoothie met … brandnetel

    Ortho Cuisine – De brandnetel helpt om lichaamsvochten op te schonen, dat was voor heel veel oude artsen de manier om gezondheid in stand te houden.

    Pagina 35
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.