• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 3, jaargang 25 | 2017

    In deze uitgave onder andere:

    Editorial: commentaar op E-nummer boek

    Artikel: E-nummers. Hoezo ‘veilig’?

    Interview Dick ‘Foodlog’ Veerman

    ‘Hollandse Nieuwe’ komt eraan

    Klein-fruit-quiz

    Pesto van spinazie met kelpnoedels

    Waarom bent u moe?

    Dun, maar toch te dik?

    Knoflook op zijn gezondst

    Waarom bent u moe?

    Vaker dan gedacht heeft moeheid te maken eetgewoonten. Zes verklaringen met een rol voor voedingsfactoren.

     

    Pagina 6
    E-nummers: hoezo 'veilig'?

    De laatste tijd is er veel commotie over E-nummers. Veiligheid is hooguit ‘relatief’ en het onderzoek ‘gaande’.

    Pagina 20
    Dun, maar toch te dik?

    ‘Onzichtbare’ obesitas. Er slank uitzien en tóch een gevaarlijke hoeveelheid vet . Ja, dat komt best vaak voor. 

     

    Pagina 26
    Knoflook op zijn gezondst

    Knoflook is een populaire smaakmaker in de wereldkeuken, met ook nog eens een medicinale werking. 

    Pagina 35
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.