• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 2, jaargang 25 | 2017

    In deze uitgave onder andere:

    Zwanger: wat vul je aan?

    Het interview: met Marijke de Waal Malefijt

    Laatste Avondmaal ontleed

    ‘Synergie’ op uw bord. 1 + 1 = 3

    8 vragen over aluminium. Betekenis voor de barbecue

    De grote onbekende: vitamine A

    Zwanger: wat vul je aan?

    Wat vul je aan voor een optimale start? Het gebruik van supplementen rond conceptie en zwangerschap. 

    Pagina 6
    Het interview

    Met Marijke de Waal Malefijt, natuurdiëtist: ‘Eet spinazie in de vorm waarbij jouw buik goed voelt.’

    Pagina 14
    Laatste Avondmaal ontleed

    Wat aten Jezus en zijn apostelen precies? Geen kadetjes. Maar wat dan wel? Het Laatste Avondmaal ontleed.

     

    Pagina 22
    8 vragen over aluminium

    Het is voorjaar, dus de barbecu. Maar het gebruik van aluminiumfolie? Acht vragen over de risico’s van aluminium.

    Pagina 34
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.