• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 1, jaargang 24 | 2016

    In deze uitgave onder andere:

    Editorial: Benzinepompvoedsel

    Gezond shoppen

    Wetenschap & Supplementen

    Glycemische index: 6 vragen

    Red het oog!

    Vis-quiz

    Houd zuren en basen in balans

    Ortho Cuisine: Wintersalade met mierikswortel

    Nu terecht eerherstel voor de koude douche

    De ‘koude douche’ is spreekwoordelijk geworden voor een fikse tegenvaller. Maar hoe terecht is dat? Koud water is misschien even schrikken, maar het heeft een heilzame werking. 

    Pagina 6
    Het interview met horecaman Hajé de Jager

    “Waarom doen we dat dan niet? We zijn toe aan een politieke partij voor gezond Nederland. Met als doelstelling: de gezondste bevolking van de wereld. Dat klinkt misschien erg utopisch, maar …”

    Pagina 12
    Verguisde citroen? Toch unieke en levensreddende vrucht

    De citroen lijkt tegenwoordig nog nét goed genoeg als garnering, bij vis of een schnitzel. Eten doen we hem bijna niet. Terwijl het een unieke, levensreddende vrucht is. Acht (praktische) weetjes over citroen.

    Pagina 20
    Krijgt u wel genoeg zink? Tekort wereldwijd probleem

    Zink zit onder meer in vlees, vis, zeevoedsel, volkoren granen, noten en peulvruchten. Mensen met een gevarieerd voedingspatroon krijgen dus voldoende zink binnen, zou je denken. Maar is dat wel zo?

    Pagina 22
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.