• Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.
  • Uitgave 1, jaargang 23 | 2015

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: Lacherig en vooringenomen
    • Interview met trainer Ton Leenders
    • Verlies van geur en smaak?
    • Farao-quiz: hoe aten de oude Egyptenaren?
    • ‘Aangenaam: mw. Ortho Cuisine’

    Zwaar onderschat: sarcopenie

    Met de jaren wordt het buikje zichtbaar en neemt de spiermassa af. Dit fenomeen heet ‘sarcopenie’. De remedie ligt om de hoek: meer bewegen en extra eiwitten!

    Pagina 6
    Wonderolie van moeder natuur?

    Kokosolie zou – ondanks het hoge gehalte aan verzadigde vetzuren – goed zijn voor hart- en bloedvaten en zinvol bij de ziekte van Alzheimer. Wat weten we over kokosolie?

    Pagina 18
    Afvallen met omega-3?

    Van de visvetzuren DHA en EPA zijn diverse positieve gezondheidseffecten bekend. Maar wist u al dat deze omega 3-vetzuren ook kunnen ondersteunen bij het afvallen?

    Pagina 22
    Nieuwe kost: zilte groenten

    Landbouwgronden verzilten door de zeespiegelstijging. Maar worden ze onbruikbaar? Nee. ‘Zouttolerante’ gewassen bieden uitkomst. Zelfs de aardappel went aan zout.

    Pagina 28
  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.