• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 1, jaargang 22 | 2014

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: suppletie uitweg tegen stijgende kosten
    • Lijdt u aan de ‘cholesterolgekte’?
    • Interview met schaatscoach Gerard van Velde
    • Magnesium in de lift
    • Wat weet u van kruidnagel?

    Dementie op de G8-agenda

    In december vond in Londen een speciale G8-top plaats voor ministers van volksgezondheid, gewijd aan dementie. Aan de top was de naam G8 Dementia Summit gegeven. Een terugblik.

    Pagina 10
    Goede voornemens gehad?

    Zijn de oude, ongezonde gewoontes er weer ingeslopen?

    Fit met Voeding geeft een aantal tips (voor ná januari) waarbij voedingssupplementen mogelijk een helpende hand bieden.

    Pagina 18
    Kool: gezond én betaalbaar

    Het is tijd voor een herwaardering van de koolsoorten, die misschien wel gezonder zijn dan fruit. En dan vooral door hun lage glycemische index én unieke zwavelbindingen. 

    Pagina 20
    Verkoudheid te lijf

    In 1970 publiceerde Linus Pauling (1901-1994) een omstreden boek over vitamine C en verkoudheid. Het is nog altijd een klassieker in de bibliotheek over voedingssupplementen. 

    Pagina 34
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.