• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • Uitgave 1, jaargang 21 | 2013

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: Leuke ‘bespaar’-tips in de keuken
    • Voeding & Wetenschap: Witte chocolade ook gezond?
    • Eetweetjes: Helpt biotine tegen haaruitval
    • Interview met trendanalist Christine Boland
    • Vers van de pers: Romeinen wisten al van zink

    Bespaar eens met voeding

    Ook 2013 wordt het jaar van de broekriem, die weer een gaatje verder mag worden aangehaald. Gelukkig valt nog heel wat te besparen rond voeding. Acht speelse tips. 

    Pagina 6
    'Biologisch' óók voor kinderen

    Biologische voeding heeft ook voordelen voor kinderen. Aldus een rapport van de ‘American Academy of Pediatrics’ (AAP), de beroepsvereniging voor kinderartsen in de VS.

    Pagina 15
    Bescherm het hart

    Multivitaminen en omega-3 hebben een drievoudige werking in de preventie van hart- en vaatziekten. Doe er uw voordeel mee. Maar besef wel dat uw huisarts het nog niet weet…

    Pagina 16
    Vitamine B-suppletie vaak nodig

    ‘De meeste mensen hebben geen voedingssupplementen nodig’, aldus het Voedingscentrum. Maar kijken we alleen maar naar de B-vitamines, dan blijkt deze boodschap niet houdbaar.

    Pagina 20
  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.