• Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.

  • De ‘light-leugen’ doorgeprikt

    De vetvrees en ‘light-rage’ hebben mede geleid tot de epidemie van overgewicht en diabetes type-2. Hoe lang gaat het duren voordat de ‘light-leugen’ definitief is doorgeprikt? Dat is de vraag. Maar wegkijken van de oorzaak van de eerst-dik-dan-diabeet epidemie is niet heel lang meer vol te houden. Al doet de Gezondheidsraad dit nog met volle overtuiging, in de Richtlijnen goede voeding 2015. Op de website van het Voedingscentrum wordt de Nederlander nog altijd gewaarschuwd voor verzadigd vet. Wie echter zakelijk kijkt naar de wetenschappelijke bewijslast die voorhanden is, kan maar één ding concluderen: de ‘vetvrees’ is over haar hoogtepunt heen. 

    Er is geen bewijs voor de aanname dat mensen die veel verzadigd vet eten méér hart- en vaatziekten ontwikkelen dan mensen die weinig verzadigd vet tot zich nemen.

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.