• Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.

  • Orthomoleculaire lezing van Gert Schuitemaker

    Op 6 november 2016 hield Gert Schuitemaker zijn orthomoleculaire lezing op de Terugkomdag van de trainers van Hormoonfactor van Ralph Moorman. De titel was “Versterk je immuunsysteem”; focus op ontsteking, voedingstekorten en voedingssupplementen”. Onderwerpen waren:

    • vitamine D – bij welke aandoeningen?
    • voedingstekorten – niet herkende doodsoorzaken?
    • vitamine D – doseringen in voeding en voedingssupplementen
    • wat is gezond? De gezondheidsschaal
    • de stille ontsteking
    • de stille ontsteking bij hart- en vaatziekten en andere aandoeningen
    • TOFI – thin on the outide, fat on the inside
    • ‘broodje gezond’ en de Schijf van 5
    • Step-up Schema
    • vitamine C
    • de omega’s – omega 6-vetzuren (linolzuur) omega 3-visvetzuren (EPA en DHA)

    Terugkomdag: Programma van de Terugkomdag van de Trainers Hormoonfactor 2016 

    Lezing van Gert Schuitemaker

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.