• Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8] Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).
  • Orthomoleculaire lezing van Gert Schuitemaker

    Op 6 november 2016 hield Gert Schuitemaker zijn orthomoleculaire lezing op de Terugkomdag van de trainers van Hormoonfactor van Ralph Moorman. De titel was “Versterk je immuunsysteem”; focus op ontsteking, voedingstekorten en voedingssupplementen”. Onderwerpen waren:

    • vitamine D – bij welke aandoeningen?
    • voedingstekorten – niet herkende doodsoorzaken?
    • vitamine D – doseringen in voeding en voedingssupplementen
    • wat is gezond? De gezondheidsschaal
    • de stille ontsteking
    • de stille ontsteking bij hart- en vaatziekten en andere aandoeningen
    • TOFI – thin on the outide, fat on the inside
    • ‘broodje gezond’ en de Schijf van 5
    • Step-up Schema
    • vitamine C
    • de omega’s – omega 6-vetzuren (linolzuur) omega 3-visvetzuren (EPA en DHA)

    Terugkomdag: Programma van de Terugkomdag van de Trainers Hormoonfactor 2016 

    Lezing van Gert Schuitemaker

  • Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8] Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).