Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?
[Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8]
Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).
In 2013 publiceerden wij in Fit met Voeding het FMV-interview met Ralph Moorman. Dit jubileum is een mooie gelegenheid om dit interview nog eens te publiceren.
Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?
[Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8]
Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).