• Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8] Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).
  • In de nieuwe Fit met Voeding nr.6

    Artsen adviseren hun patiënten zelden voedingssupplementen. En waarschijnlijk maken ze er zélf ook weinig gebruik van. Terwijl ook dokters, en vooral chirurgen, er baat bij kunnen hebben.

    Fit met Voeding bericht over een wetenschappelijke publicatie van een arts-specialist die zijn collega’s adviezen geeft. Is een bepaalde beroepsuitoefening, zoals die van een arts, een factor om rekening mee te houden.

    Wat vindt huisarts Tamara de Weijer ervan? Zij is voorzitter van de vereniging Arts en Voeding en maakt zich sterk voor het inzetten van voeding in de spreekkamer, zowel preventief als curatief. Deze vorm van geneeskunde spreekt haar enorm aan en geeft haar veel voldoening. 

    En wat vindt David van Bodegom, arts en verouderingswetenschapper verbonden aan de Leidse Universiteit? Hij schreef een boek voor iedereen die af wil van zijn medicijngebruik of ermee wil minderen. Van Bodegom stelt dat pillen vooral symptomen onderdrukken, maar het probleem niet oplossen. Want die oplossing is volgens hem juist een gezondere leefstijl. Maar wat vindt hij van supplementen? 

    De visie van deze Nederlandse artsen vindt u in de nieuwe Fit met Voeding die in de week van 23 september bij de abonnees op de mat valt.

     

  • Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8] Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).