• Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.

  • In de nieuwe Fit met Voeding nr.6

    Artsen adviseren hun patiënten zelden voedingssupplementen. En waarschijnlijk maken ze er zélf ook weinig gebruik van. Terwijl ook dokters, en vooral chirurgen, er baat bij kunnen hebben.

    Fit met Voeding bericht over een wetenschappelijke publicatie van een arts-specialist die zijn collega’s adviezen geeft. Is een bepaalde beroepsuitoefening, zoals die van een arts, een factor om rekening mee te houden.

    Wat vindt huisarts Tamara de Weijer ervan? Zij is voorzitter van de vereniging Arts en Voeding en maakt zich sterk voor het inzetten van voeding in de spreekkamer, zowel preventief als curatief. Deze vorm van geneeskunde spreekt haar enorm aan en geeft haar veel voldoening. 

    En wat vindt David van Bodegom, arts en verouderingswetenschapper verbonden aan de Leidse Universiteit? Hij schreef een boek voor iedereen die af wil van zijn medicijngebruik of ermee wil minderen. Van Bodegom stelt dat pillen vooral symptomen onderdrukken, maar het probleem niet oplossen. Want die oplossing is volgens hem juist een gezondere leefstijl. Maar wat vindt hij van supplementen? 

    De visie van deze Nederlandse artsen vindt u in de nieuwe Fit met Voeding die in de week van 23 september bij de abonnees op de mat valt.

     

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.