• Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8] Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).
  • In de nieuwe Fit met Voeding nr.6

    Brood of muesli?

    Welk van de twee wint de ‘ontbijtwedstrijd’?

    Nog altijd zijn brood en muesli onze favoriete ontbijtgerechten. Muesli heeft de gezonde reputatie, al kan zuurdesembrood ook aardig meekomen. Welk van de twee wint de ‘ontbijtwedstrijd’ als we ze beoordelen op een aantal belangrijke criteria?

    Lees de uitslag in Fit met Voeding die 24 september is verschenen.

    Andere artikelen in de nieuwe Fit met Voeding …

  • Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8] Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).