• Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8] Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).
  • In de nieuwe Fit met Voeding nr.7

    Koken op kamers wederom actueel. Hoezo?

    Een stevige trend: de toename van eenpersoonshuishoudens. Zoals in 1964 op de studentenkamer.

    Er zijn winkels die zich hebben gespecialiseerd in ramsjboeken: de zogenaamde ‘witte boekhandels’ of ‘discountboekhandels’. Je vindt er soms heel aardige aanwinsten voor de boekenplank in je keuken, tegen sterk gereduceerd tarief. Zijn er dan nog niet genoeg boeken over dit onderwerp? Kennelijk niet.

    Andere artikelen in de nieuwe Fit met Voeding …

  • Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8] Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).