• Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.
  • In de nieuwe Fit met Voeding nr.7

    Koken op kamers wederom actueel. Hoezo?

    Een stevige trend: de toename van eenpersoonshuishoudens. Zoals in 1964 op de studentenkamer.

    Er zijn winkels die zich hebben gespecialiseerd in ramsjboeken: de zogenaamde ‘witte boekhandels’ of ‘discountboekhandels’. Je vindt er soms heel aardige aanwinsten voor de boekenplank in je keuken, tegen sterk gereduceerd tarief. Zijn er dan nog niet genoeg boeken over dit onderwerp? Kennelijk niet.

    Andere artikelen in de nieuwe Fit met Voeding …

  • Welke stof in chocola kan de stemming verbeteren?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.6]

    Het goede antwoord is:
    Cacao bevat verschillende stoffen die de stemming postief kunnen beïnvloeden. Naast de genoemde drie stoffen gaat het ook nog om theobromine. Anandamide staat zelfs te boek als ‘gelukzaligheidsmolecuul’.