• Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8] Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).
  • In nieuwe Fit met Voeding nr.4

    Nieuw rapport over voeding in het gevangeniswezen

    Na dertig jaar zijn we formeel weer een stapje dichter bij het streven om agressief gedrag in gevangenissen en daarbuiten te beteugelen met voeding en voedingssupplementen. Maar het gaat tergend langzaam. En nieuwe obstakels dienen zich aan …

    Eind 2018 verscheen een wetenschappelijk rapport van het WODC, het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. het was bekend dat daaraan gewerkt werd, maar was het alweer uit het gezichtsveld verdwenen. Waarom? Omdat het allemaal zo traag, traag, traag verloopt. Maar afgelopen november was het rapport, over de relatie tussen voeding en gedrag bij gedetineerden en ‘mogelijke toepassingen vanuit de voedingswetenschap voor de praktijk’, dan toch klaar … lees het in de nieuwe uitgave van Fit met Voeding.

  • Bestaat er een ander woord voor ‘geklaarde boter’?

    [Vraag gepubliceerd in Fit met Voeding nr.8] Ghee is geklaarde boter die heeft staan sudderen totdat het meeste water eruit is verdampt. Ghee blijft jaren stabiel bij kamertemperatuur: er bestaat zelfs ghee die honderd jaar oud is. Omdat de vaste melkbestanddelen eruit zijn, kunnen sommige mensen met een zuivelallergie ghee toch verdragen. (Bron: M. Shetreat-Klein. Goed vies. Het nieuwe gezond. Scriptum, 2016).