• Eetweetjes – test uw kennis!

    Welke vrucht kan bij kamertemperatuur narijpen?

    Het goede antwoord is:

    Peren behoren, samen met onder meer bananen, abrikozen, mango’s en pruimen, tot de vruchten die bij kamertemperatuur narijpen. Harde perziken doen dat niet: ze zullen zachter worden, maar dat is het dan. Ook druiven, kersen, bessen en citrusvruchten rijpen niet na.

  • In nieuwe Fit met Voeding nr.4

    Nieuw rapport over voeding in het gevangeniswezen

    Na dertig jaar zijn we formeel weer een stapje dichter bij het streven om agressief gedrag in gevangenissen en daarbuiten te beteugelen met voeding en voedingssupplementen. Maar het gaat tergend langzaam. En nieuwe obstakels dienen zich aan …

    Eind 2018 verscheen een wetenschappelijk rapport van het WODC, het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. het was bekend dat daaraan gewerkt werd, maar was het alweer uit het gezichtsveld verdwenen. Waarom? Omdat het allemaal zo traag, traag, traag verloopt. Maar afgelopen november was het rapport, over de relatie tussen voeding en gedrag bij gedetineerden en ‘mogelijke toepassingen vanuit de voedingswetenschap voor de praktijk’, dan toch klaar … lees het in de nieuwe uitgave van Fit met Voeding.

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Welke vrucht kan bij kamertemperatuur narijpen?

    Het goede antwoord is:

    Peren behoren, samen met onder meer bananen, abrikozen, mango’s en pruimen, tot de vruchten die bij kamertemperatuur narijpen. Harde perziken doen dat niet: ze zullen zachter worden, maar dat is het dan. Ook druiven, kersen, bessen en citrusvruchten rijpen niet na.