• Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.

  • In de nieuwe Fit met Voeding nr.7

    Vier jaar na het boek Voeding & Gedrag …

    Vier jaar geleden verscheen het boek Voeding & Gedrag, met onder meer een hoofdstuk over ADHD. Intussen zijn er nieuwe ontwikkelingen rond deze aandoening. Reden voor een update.

    De alsmaar aanhoudende opmars van het ADHD-medicijn Ritalin (methylfenidaat) lijkt eindelijk gestuit. En dat is goed nieuws. Vooral eind jaren negentig maakte Ritalin in ons land een snelle opmars door. In 1997 werd het middel nog ‘slechts’ 65.600 keer voorgeschreven, volgens cijfers van de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK). In 2000 bedroeg dat aantal al 180.000. Daarna ging de groei gewoon door.

    Nieuwe cijfers wijzen echter op een trendbreuk. De daling was het sterkst binnen de leeftijdsgroep 6 tot en met 15 jaar: 5,8%. Gelukkig maar, hoewel voor veel kinderen het risico onaanvaardbaar groot blijft. 

    Lees meer in de nieuwe Fit met Voeding die in de week van 11 november bij de abonnees op de mat valt.

     

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.