• Waarom is magnesium belangrijk?

  Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.
 • Nieuwe Fit met Voeding – Zoet, zoetje, ziekst?

  Zoetjes in cola light, in cola zero, in de koffie en in de thee. Suikervervangers zitten in alle mogelijke producten die we vinden in de schappen van de supermarkt. Minder suiker, minder calorieën. Louter met het doel om te voorkomen dat de kilo’s eraan komen. Maar is dat wel zo? 

  Het heeft een eeuw geduurd, maar suiker is definitief ‘uit’. Maar ondertussen hebben kunstmatige zoetstoffen hun intrede gedaan. Menigeen heeft zijn toevlucht genomen tot deze kunstmatige stoffen in het streven om overtollige kilo’s kwijt te raken of in ieder geval niet aan te komen. Maar kan dit zomaar en is dit zonder risico? 


  VOORTS IN FIT MET VOEDING


  Het interview met Jeroen de Baaij, top-wetenschapper in Nijmegen 
  ‘Ik denk inderdaad dat wij in Europa leidend zijn’.

   

   

  Oregano, Mediterraan keukenkruid én antioxidanten-kampioen. 
  De Mediterrane keuken heeft een gezonde uitstraling. Ook traditionele kruiden leveren daaraan hun bijdrage. Een van de uitblinkers: oregano, dat behoort tot de muntfamilie.

   

   

  Fluoride: schadelijk voor kinderbrein.
  Vijf jaar geleden luidden wetenschappers in Lancet Neurology de noodklok over fluoride. Voor het eerst werd het benoemd als ‘gifstof’. Sindsdien staan de gezondheidseffecten in wetenschappelijke kring ter discussie. Hoe schadelijk is fluoride nu echt?

   
   
   
  Recept: specerijsoep met roomboter
  Echte boter, daarmee ben ik opgegroeid. Mijn moeder smeerde het ook niét dunnetjes op brood. Roomboter is gezond was haar motto. Nu een recept van een soep met daarin  roomboter én specerijen.
   

  Blaasontsteking te lijf
  Cranberry, maar ook andere opties. Vooral als u vrouw bent, hebt u al gauw een abonnement op een blaasontsteking.  Gelukkig kunnen leefstijlfactoren, een goede weerstand én natuurlijke remedies bijdragen aan preventie. En hierbij is cranberrysap of -extract niet meer de enige optie.

  … en veel meer


   

  Gratis

  artikel Fit met Voeding (nr.5, 2018) over obesitas en zoetjes

   

 • Waarom is magnesium belangrijk?

  Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.