In de nieuwe Fit met Voeding nr.4

Verschijnt rond 11 juni
Het interview met Limburgse huisarts Rob Elens

Ik heb tien coronapatiënten behandeld. Ze knapten alle tien op, binnen een week. Toen belde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ): “Je mag het niet meer voorschrijven”. Dat vond ik zó raar: je maakt mensen beter en dan moet je stoppen?


Voorts in Fit met Voeding

‘Immuunbooster’: Hollandse Nieuwe
Rijk aan ‘schaarse’ voedingsstoffen. De traditionele ‘Vlaggetjesdag’ in Scheveningen verloopt dit jaar anders. Het goede nieuws: de Hollandse Nieuwe haring ligt wel gewoon vanaf 12 juni in de winkels. En deze ‘immuunbooster’ kunnen we goed gebruiken.

De caloriemythe ontkracht
Lichaam = stoommachine? Van het tellen van calorieën val je in ieder geval niet af. Het calorieën tellen maakt geen onderscheid naar de bron van de calorieën. Dus of ze nu afkomstig zijn van chocolade of van spinazie …

Toeristen in de 16e en 17e eeuw
Reizen wordt voorlopig niet meer wat het was. Eén troost: onze voorouders bleven ook thuis. Toch? Nou, eeuwen geleden werd in Europa al gereisd. Over hoe dat ging en wat ze aten.

Lekker voor de huid
Vaak wordt onderschat hoe goed de huid stoffen opneemt. Daarom is deze slogan zo gek nog niet: ‘Smeer niets op je huid dat je niet wilt of kunt eten’. 4 praktische toepassingen.

Ortho Cuisine Recept
Tzatziki van kefir. Kefir is de drank van de 100-jarigen, althans in de Kaukasus. Daar staat de drank al eeuwenlang voor vitaliteit, gezondheid en ouderdom.

Editorial van Gert Schuitemaker
Voedingstekorten. Expres genegeerd

In de rubrieken

  • Minder rimpels met MSM
  • Omega-3 bij geheugenverlies
  • Vitamine D bij astma-aanval
  • Vezels beschermen tegen borstkanker?
  • Slecht slapen laat ongezonder eten
  • .

    .