• Waarom is magnesium belangrijk?

  Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.
 • In de nieuwe Fit met Voeding nr.5

  Speel met uw ‘hongerhormonen’

  In ons lichaam zijn verschillende eetlusthormonen ofwel ‘hongerhormonen’ actief. De belangrijkste zijn leptine en ghreline. Het zijn tegenpolen: ghreline wekt de eetlust op en leptine onderdrukt het hongergevoel. Hoe kun je ze beïnvloeden?


  Voorts in Fit met Voeding

  Plastic in de keuken: gevaarlijk, of niet?
  Beperk de risico’s. Vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw beleefde plastic een flinke opmars, en nu is het niet meer weg te denken uit de samenleving. Het wordt overal voor gebruikt. Hoe schadelijk is plastic en hoe ga je er verstandig mee om in de keuken?

  Ortho Cuisine Recept: granaatappelcocktail
  De granaatappel is al eeuwen het symbool van liefde, vruchtbaarheid en gezondheid. De oude Egyptenaren dachten dat het sap van deze vrucht een levenselixer was.

  Lachgas en vitamine B12-gebrek
  Het nieuws haalde eind juni alle media: ‘64 dwarslaesies bij jongeren door lachgas’. Lees de orthomoleculaire verklaring.

  Het interview: Nienke Stoop
  Holistisch arts, gespecialiseerd in vruchtbaarheid en zwangerschap. Ze combineert westerse met oosterse geneeswijzen, zoals Chinese geneeskunde, gelaatsdiagnostiek en hartcoherentie. Ik probeer het beste van twee werelden te combineren.’

  Vijf redenen voor ‘non-stop suppletie’
  Sommige mensen stoppen in de zomer met het slikken van extra vitaminen en mineralen. Is dit verstandig? Nee. En al helemaal niet in 2020 … Vijf redenen voor ‘non-stop suppletie’.

  ‘Droomrecepten’ uit het kamp
  Fantaseren over eten als overlevingsstrategie
  Op 15 augustus is het 75 jaar geleden dat Japan capituleerde. Daarmee kwam een einde aan de internering van duizenden Nederlanders in de Japanse kampen. Daarna kwamen de verhalen los. En: de ontelbare ‘droomrecepten’.

  4x witlof is bijzonder
  Hoe vaak staat bij u witlof op het menu? Zelden? Eet het gerust wat vaker, liefst van biologische grondteelt. Witlof is in meerdere opzichten een bijzondere groente. En witlof is zonder twijfel een Belgische uitvinding.

  Editorial van Gert Schuitemaker
  Al honderden miljoenen geïnvesteerd! ‘Beetje zonde, denk je dan’

  In de rubrieken

  • Vitamine C beschermt tegen verkoudheid
  • Coënzym Q10 bij autisme
  • Voorkom hartproblemen met amandelen
  • Knoflookextract remt aderverkalking
 • Waarom is magnesium belangrijk?

  Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.