Dit voorjaar zitten we veel meer thuis dan anders. Maar ook los daarvan: we kunnen de komende tijd wel wat extra vitamine D gebruiken … Zes vragen over het waarom en hoe.
is 30 april verschenen
Dit voorjaar zitten we veel meer thuis dan anders. Maar ook los daarvan: we kunnen de komende tijd wel wat extra vitamine D gebruiken … Zes vragen over het waarom en hoe.
Sommige voeding is slecht voor de bloedvaten en andere juist goed. Zo geldt de blauwe bes als een onbetwiste ‘vaatkampioen’. Dit wordt vooral toegeschreven aan de (bio)flavonoïden.
‘In mijn onderzoek ben ik veel met diabetes type-2 bezig geweest, wel zo’n tien jaar. … Ik heb een test ontwikkeld waarmee je veel meer in de diepte kunt gaan kijken: waar zit nou de oorzaak van het probleem?’
Conserveren is een manier om voeding op te slaan voor mindere tijden. Dat betekent soms – maar niet altijd – verlies van voedingswaarde. Wat is beter: blik, diepvries, gedroogd of vers?
Soms geeft een schokkende gebeurtenis een woord ineens de wind in de rug. Zo raakte ook de term ‘voedingssupplement’ van de één op de andere dag ingeburgerd. In haar boek Jungle Girl keert Elsedien de Groot terug naar mei 2001 …
Twee Nederlandse diëtisten zagen te weinig effect van de gangbare diëten voor mensen met insulineresistentie of diabetes. Zij namen het heft in eigen hand en bedachten het 6 x 6 dieet.
Peterselie, het groene takje dat altijd overblijft op je bord in een restaurant. We snipperen wat over de worteltjes omdat het zo mooi staat, maar wist u dat dit alledaagse, geneeskrachtige kruid een boeiend verleden heeft? Ofwel, Italiaanse pesto van peterselie.
Redactioneel van Gert Schuitemaker
‘Corona’ orthomoleculair bekeken
In de rubrieken van de komende Fit met Voeding …