• Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.

  • In Fit met Voeding nr.4 – Iedereen reageert anders op brood!

    GRATIS – ARTIKEL UIT FIT MET VOEDING NR.4
    ONDER DIT NIEUWSBERICHT (upload 2 november 2018)

     

    Algemene adviezen blijken achterhaald

    Hoe persoonlijk zijn de voedingsaanbevelingen van dieetgoeroes? William Davis van Broodbuik en ‘paleo-goeroes’ stellen dat iedereen beter af is zonder brood. Maar je kunt mensen niet over één kam scheren. Israëlisch onderzoek leert dat mensen zéér verschillend reageren op brood.

    Mensen die tarwe mijden, hebben meestal geen coeliakie. Dat is slechts bij ongeveer 1% van de mensen het geval. Toch stoppen steeds meer mensen met het eten van tarwe, brood en/of gluten omdat dit gezonder zou zijn.

    Broodmijders melden vervolgens dat ze zich beter voelen zónder brood. Dat het afvallen makkelijker gaat. Is dat écht omdat brood slecht voor ze is? Of omdat met de ban op brood en tarwe, meteen de banketbakker en vele soorten fastfood taboe zijn?

    Of hebben ze misschien ‘glutenovergevoeligheid anders dan coeliakie’.

    Of lijden ze aan een vorm van voedselallergie waarbij tarwe-eiwit de trigger is?

    Of hebben ze chronische darmontstekingen (IBD) waarbij de vezels in tarwe de darmen prikkelen?

    Allemaal factoren die van persoon tot persoon een rol kunnen spelen in de reactie op tarwe. Maar de belangrijkste factor is pas sinds kort bekend.

     

    GRATIS ARTIKEL
     Brood -‘t kan véél persoonlijker
    algemene adviezen blijken achterhaald

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.