• Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.

  • Literatuurverwijzingen bij artikel Nieuwe Scandinavische Voeding (nr. 3, p. 6-8):

    Hierbij de literatuurverwijzingen die horen bij het artikel over Scandinavische voeding:
    Public Health Nutr. 2002; 5(6B):1259-1271
    Food Nutr Res. 2012;56. doi: 10.3402/fnr.v56i0.18189
    Public Health Nutr. 2013; 16(5):777-785
    Am J Clin Nutr. 2014; 99(5):1117-1125
    Br J Nutr. 2013; 109(3):520-528
    Br J Nutr. 2015; 114(12):2093-2102
    Am J Clin Nutr. 2014; 99(1):35-45
    J Nutr. 2011; 141(4):639-644
    Eur J Epidemiol. 2015; 30(6):509-517
    Br J Nutr. 2016; 115(5):878-886
    Br J Nutr. 2014; 112(4):616-626
    J Intern Med. 2015; 278(5):531-541
    Br J Nutr. 2013; 109(5):920-927
    Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2015; 24(4):755-757
    Int J Circumpolar Health. 2008; 67(2-3):164-178
    PLoS One. 2014; 9(12):e114790
    Eur J Nutr. 2016; 55(3):991-996
    Food Chem Toxicol. 2012; 50(12):4461-4467

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.