• Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.

  • Het wereldwijde experiment

    In september 2000, op de kop af één jaar voor het historische 9/11, werd Becel pro.activ geïntroduceerd in de Nederlandse supermarkten. Het groeide uit tot het bestverkochte cholesterolverlagende voedingsmerk ter wereld. Met dank aan de plantensterolen die het bevat én slimme marketing. Unilever houdt Becel pro.activ nu dus al ruim vijftien jaar in de lucht. Het begint steeds meer te lijken op een wereldwijd experiment, met miljoenen consumenten. De plantensterolen in het kuipje verlagen weliswaar het ‘slechte’ LDL-cholesterol, met gemiddeld 10% in drie weken tijd. Een groeiend aantal wetenschappers plaatst echter vraagtekens bij de veiligheid van de plantensterolen, die stilaan ‘controversieel’ zijn geworden. 

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.