• Eetweetjes – test uw kennis!

    Welke vrucht kan bij kamertemperatuur narijpen?

    Het goede antwoord is:

    Peren behoren, samen met onder meer bananen, abrikozen, mango’s en pruimen, tot de vruchten die bij kamertemperatuur narijpen. Harde perziken doen dat niet: ze zullen zachter worden, maar dat is het dan. Ook druiven, kersen, bessen en citrusvruchten rijpen niet na.

  • E-nummer boek

    Eigenlijk ben ik wel blij met het in april verschenen boek Een ode aan de e-nummers van microbioloog dr. Rosanne Hertzberger. Want de publicatie van dit boek legt bloot wat al zo lang onder de oppervlakte is gebleven: de arrogantie en de zelfkritiekloosheid van wetenschap én media.

    Het hele toneelstuk rond het boek is een schoolvoorbeeld van hoe het spel gespeeld wordt met de publieke opinie als inzet. Met de ‘wetenschap’ als afzender worden de media gemobiliseerd, met een grote kans dat het geregisseerd wordt door de grote industrie, maar daar krijg je nooit je vinger echt achter.

    Het meest gênant is dat deze wetenschappers en journalisten onder het mom van wetenschap pretenderen objectief en onafhankelijk te zijn. Dat ze zelf daar echt van overtuigd zijn, maakt het alleen maar pijnlijker. [uit: Fit met Voeding nr.3, 2017; redactioneel van Gert Schuitemaker]

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Welke vrucht kan bij kamertemperatuur narijpen?

    Het goede antwoord is:

    Peren behoren, samen met onder meer bananen, abrikozen, mango’s en pruimen, tot de vruchten die bij kamertemperatuur narijpen. Harde perziken doen dat niet: ze zullen zachter worden, maar dat is het dan. Ook druiven, kersen, bessen en citrusvruchten rijpen niet na.