Lachen is gezond

Zeker in deze corona-tijd

Humor is heilzaam voor het immuunsysteem. Humor kan soms een pijnlijke stilte doorbreken. Maar samen lachen heeft nog veel meer positieve effecten, vooral als het gaat om onze gezondheid. Zo vaart het immuunsysteem er wel bij.

Humor is een serieus onderwerp en …. 

Lees het verder in tijdschrift Fit met Voeding


Verder in Fit met Voeding

Smaakversterkers met een bittere bijsmaak;
bijvoorbeeld anafylactische shock
Zaken die officieel te boek staan als ‘veilig’, blijken dit niet altijd te zijn. Zo behoren de ‘glutamaten’ (E620-625) al decennialang tot de meest omstreden E-nummers die we kennen.

Depressie: méér dan ‘praten & pillen’
Bij depressieve klachten is de standaardaanpak: ‘pillen & praten’. Maar er is echt méér mogelijk. Daarom: uiteenlopende adviezen, van acht verschillende auteurs. De moraal: éérst leefstijl(verandering), dan misschien antidepressiva.

Editorial van Gert Schuitemaker
Dat makkelijk wegwuiven klopt niet!

Variatie met rode biet
De winter is bij uitstek de periode van knolgewassen, zoals rode biet. Een ‘saaie piet’? Nee, hoor. Het is meer een ‘toverknol’: je kunt er in de keuken alle kanten mee op. Maak er bijvoorbeeld chips van. 

De kracht van kiemen
Droomt u van een eigen moestuintje, maar ontbreekt het aan ruimte (en geduld)? Ga kiemen kweken! Na één week hebt u al de eerste vitaminerijke oogst. Een stukje grond is niet nodig!

Het interview: met Frank Jonkers, integraal therapeut
‘Zorg dat patiënten het ziektebeeld weer kunnen omkeren, dat ze zelf de regie krijgen. Dat is onze visie. Zorg ervoor dat de patiënt zelf weet wat hij moet doen, door educatie. Vanuit de geschiedenis is de dokter een soort leraar ….’

Ortho Cuisine – recept
Wortelen in kokosmelk met gember en rozijnen. Doe de worteltjes in een pan, samen met de gember, water, rozijnen, laurier en kokosmelk. Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes garen.

Lees het verder in tijdschrift Fit met Voeding