• Eetweetjes – test uw kennis!

  Eet Weetjes – Test uw kennis!

  Welk voedingsmiddel is géén bekende ‘trigger’ van migraine?

  Het goede antwoord is: Cashewnoten

  Cashewnoten zijn rijk aan magnesium, waardoor ze mogelijk migraine-aanvallen kunnen helpen voorkomen. Cafeïne (koffie, thee, cola, energiedranken) en tyramine (chocolade en rode wijn) zijn daarentegen bekende ‘triggers’ van migraine.

 • Belgen snoepen door stress

  Niet alleen Nederlanders gaan zich op hun werk te buiten aan ongezonde tussendoortjes. Ook in België grijpen werknemers gemakkelijk naar snacks. Dit blijkt uit onderzoek onder zeshonderd mensen, uitgevoerd door bureau i-Vox. Ook bij onze Zuiderburen is de stress op het werk de laatste jaren toegenomen: er moet meer werk met minder mensen worden verzet.

  Stress blijkt een belangrijke factor bij het snacken: één op de vier werknemers meldt hierdoor sneller naar ongezonde tussendoortjes te grijpen. Ruim 25% heeft de indruk dat dit hun concentratie verbetert. Andere redenen om tussendoor te snacken zijn behoefte aan extra energie (54%) of suikerbehoefte (51%). Het is echter korte termijn denken. ‘De overdaad aan suiker in de meeste snacks heeft tot gevolg dat men een korte energieboost heeft, gevolgd door futloosheid’, aldus voedingsexpert prof. Patrick Mullie van de Vrije Universiteit Brussel. Nederlanders hebben de reputatie te denken vanuit hun portemonnee, maar Belgen kunnen er ook wat van: 62% van de Belgische werknemers zou meer fruit eten als de werkgever dat gratis of goedkoper zou aanbieden.