‘Ik heb altijd boer willen worden. Buiten zijn, buiten werken geeft me een kick. Van de geur van koeien en vers gemaaid gras word ik blij.’
Baksoda: ‘anders’!
Editorial van Gert Schuitemaker: ‘complotdenken’ en innovatie
Tieners prikken voor de leraar?
Of vertrouwen op natuurlijke immuniteit
‘Kinderen langs de natuurlijke weg Covid-19 laten oplopen is beter voor ze dan inenten’
In ons land kunnen gezonde kinderen vanaf 12 jaar nu twee coronaprikken (Pfizer) halen. Niet zozeer voor henzelf – want ze lopen nauwelijks risico echt ziek te worden van Covid-19 – maar vooral voor ‘de ander’.
Maar …
Al vijftig jaar goed voor het hart: visvetzuren
Een halve eeuw terug verscheen een baanbrekende publicatie over het cholesterol. Dezelfde onderzoekers ontdekten dat visvetzuren goed zijn voor het hart.
Walnoten: voedsel voor het brein
Is het toeval dat de walnoot uiterlijk gelijkenis vertoont met de hersenen? Is dit een aanwijzing voor mogelijk heilzaam gebruik? Ook de ‘harde’ wetenschap wijst in die richting.
Lees verder in het tijdschrift zelf (verschijnt 6 augustus)
Prikkelbare darm en stress?
Mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), of andere darmklachten, hebben regelmatig het gevoel dat stress de klachten verergert. Gelukkig is daar iets aan te doen.
Het interview met Guus van Imhoff, biologisch-dynamische boer
‘Ik ben boer op De Vijfsprong. De Vijfsprong is een boerenbedrijf in de Achterhoek dat een geheel vormt met Urtica. Urtica is een zorgboerderij die staat voor ‘Herstellen in het Groen’.
‘Ik heb altijd boer willen worden. Buiten zijn, buiten werken geeft me een kick. Van de geur van koeien en vers gemaaid gras word ik blij.’
Baksoda: ‘anders’!
Editorial van Gert Schuitemaker: ‘complotdenken’ en innovatie
Wat leert de geschiedenis ons? Lees over deze man.
Lees verder in het tijdschrift zelf (verschijnt 6 augustus)
Ortho Cuisine – recept: zomersoep van paprika, tomaat en chilipeper
De paprika is een vrolijke en populaire groente, een zeer goede bron van vitamine C en bevat meer van deze vitamine naarmate ze rijper worden. Hoe rijper de vrucht, des te meer deze ook gaat glimmen.
In de rubrieken Wetenschap & …
Lees verder in het tijdschrift zelf (verschijnt 6 augustus)