• Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.
  • Uitgave 8, jaargang 23 | 2015

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: Onverantwoord!
    • Weston Price als inspiratiebron voor boek Weet wat je eet van de hand van Daan de Wit
    • Het interview met Jan-Paul Rutten, chirurg en bierbrouwer
    • De familierecepten van Felix Wilbrink
    • De jacht op specerijen; van de VOC
    • Voorkom spierverlies met eiwitten en suppletie

    Zwanger? Denk aan omega 3-visvetzuren!

    De Gezondheidsraad beveelt Neder-
    landers voortaan één keer per week (vette) vis aan. Dit wordt ook het nieuwe ‘visadvies’ voor zwangere vrouwen. vooral omega-3 is zó belangrijk.

    Pagina 6
    Hoe wordt spinazie voor u een traktatie?

    Nederlandse kinderen eten veel te weinig groenten (en fruit). Keer het tij! Vijf praktische tips, zoals: gebruik óók marketingtrucs. En: wees een rolmodel, of nodig er eentje uit.

    Pagina 18
    Etiquette aan de eettafel: 4x zoals het hoort

    Wilt u het bij een feestelijke maaltijd eens allemaal doen zoals het hoort? Van tafelschikking tot bestek? Adviezen uit Welkom!, de klassieker van Magda Berman en Jeannine Sok.

    Pagina 20
    Je bent wat je eet? Nee. Je bent wat je verteert.

    Je bent wat je eet? Nee, hoor. Je bent wat je verteert. Dat is de boodschap van de Belgische ayurvedisch therapeut Gerda Coeman. Maar hoe bevorder je de vertering?

    Pagina 22
  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.