• slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • Volg ons ook op Facbeook
  • Volg ons ook op Facebook

    Bewust kiezen en genieten!

  • Instagram Fit met Voeding
  • Volg ons ook op Instagram

    Bewust kiezen en genieten!

  • In de nieuwe Fit met Voeding nummer 3, 2025


    Word je gezonder van biologische voeding?

    Een gestaag groeiende groep Nederlanders kiest, ondanks de hogere prijzen, voor biologische voeding. Biologisch voedsel bevat minder gifstoffen en verschilt qua samenstelling duidelijk van reguliere voedingsmiddelen. In biologisch verbouwde granen, groenten, fruit en kruiden zitten meer beschermende stoffen. Of we daardoor gezonder worden, is in de wetenschap nog steeds geen uitgemaakte zaak. Al begint
    het daar wel steeds meer op te lijken.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Wat is er mis met de moderne Nederlandse eetcultuur?

    Er heeft sluipenderwijs een cultuuromslag plaatsgevonden die Nederland heeft veranderd in één groot luilekkerland. Willen we de slag om het lichaamsvet niet verliezen, dan zullen we naar de hele eetcultuur moeten kijken en niet enkel naar ultrabewerkte voeding, die slechts de kers op de dikmakende taart is. Er is veel meer mis met de moderne Nederlandse eetcultuur. Tijd voor een omslag?

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Fructose: niet zó onschuldig!

    Het klinkt zo vriendelijk en doet denken aan gezonde vruchten, maar het gebruik van fructose ligt stevig onder vuur. Deze vruchtensuiker – die van nature aanwezig is in fruit, knollen en sommige groenten – speelt een dubieuze rol bij het ontstaan van diabetes, obesitas en leververvetting. Hoe kan het dat een stof in gezonde producten ons ziek maakt? In elk geval is dat níet omdat we zoveel vruchten en groenten eten.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Ziek door seleniumtekort?

    Recente studies laten zien dat Nederlanders via de voeding mogelijk onvoldoende selenium binnenkrijgen. Het gevolg? Onder andere meer kans op hart- en vaatziekten en misschien zelfs kanker.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    5 dingen die je nog niet wist over olijven!

    Je krijgt ze in allerlei varianten, maar ze komen allemaal van dezelfde boom. Lees dit en meer feitjes over olijven in de nieuwe Fit met Voeding.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Interview Cara van der Bolt

    Cara van der Bolt verdiepte zich als cardioloog in leefstijl en startte haar eigen prakijk. In dit interview vertelt zij hoe ze mensen op weg helpt naar een betere gezondheid door middel van een geïntegreerde aanpak.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Wat kun je met halloumi?

    Halloumi is een traditionele kaassoort die zijn oorsprong vindt op het eiland Cyprus. Het is rijk aan eiwitten en daardoor een goede vervanger van vlees. Maak een recept met deze veelzijdige kaassoort.

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Het laatste nieuws uit de wetenschap

    Lees het laatste nieuws uit de wetenschap over voeding, suppletie en leefstijl:

    • Flos er maar op los!

    • Spierklachten door cholesterolverlager? Neem Q10!

    • Olijfbladextract voor preventie hart- en vaatziekten

    • Spike-eiwit blijft jaren in brein

    • Groene thee beter voor geheugen dan koffie

    • Eiwitten beschermen tegen diabetes

    Abonnement Fit met Voeding >>


    Abonnement Fit met Voeding >>

    Verschijnt rond 1 mei

  • Volg ons ook op Facbeook
  • Volg ons ook op Facebook

    Bewust kiezen en genieten!

  • Instagram Fit met Voeding
  • Volg ons ook op Instagram

    Bewust kiezen en genieten!