Toen hij restaurant de Echoput van zijn vader overnam, raakte Peter Klosse als gezondheidswetenschapper betrokken bij een onderzoek naar smaak. Lees wat ‘het mondgevoel’ betekent én waarom hij ten strijde trekt tegen ultrabewerkt voedsel.
In Fit met Voeding nr. 8, 2024
Toen hij restaurant de Echoput van zijn vader overnam, raakte Peter Klosse als gezondheidswetenschapper betrokken bij een onderzoek naar smaak. Lees wat ‘het mondgevoel’ betekent én waarom hij ten strijde trekt tegen ultrabewerkt voedsel.
De avocado is al jaren reuze populair. We kennen haar van guacamole, als ingrediënt van smoothies, salades en dips en als broodbeleg. Maar is deze groene, smeuïge vrucht echt zo gezond als we denken?
De peperwortelboom, ofwel Moringa oleifera, groeit in tropische gebieden en wordt ook wel ‘wonderboom’ genoemd. En dat is niet voor niets: want in traditionele geneeswijzen wordt hij toegepast bij praktisch iedere aandoening.
Wat magere yoghurt met granola als ontbijt, een schaaltje groentechips als snack en ‘s avonds een kant-en-klare maaltijdsalade. Denk je gezond bezig te zijn, kom je bedrogen uit. En … wees bedacht op healthwashing!
Indische rijstepap met kardemom
Onlangs vierde de MMV (voorheen de Moermanvereniging) haar 50ste verjaardag. Reden voor Fit met Voeding om eens te kijken naar waar we nu staan als het gaat om voeding en kanker.
Met onder andere: