De Nederlander zelf hecht aan Hollandse kost.
Als hij voor langere tijd in het buitenland verblijft, verlangt hij terug zoals naar zijn hagelslag, hutspot, haring, stroopwafels, appeltaart, kroket en drop.
Maar niet alles uit dit rijtje valt even goed
in de smaak bij buitenlanders die ons land bezoeken.
Met honing kun je thee op smaak brengen. Of een cake zoeten.
Maar … is daarmee de kous af?
Wat is wijsheid bij te hoge bloeddruk …
Medicijnen? Of zijn er alternatieven?
Wat doet ze zoal?
Op maandag en dinsdag is ze tuincoach
op de regeneratieve gemeenschapsboerderij.
Op woensdag en donderdag gaat ze met een heel team
groentes, bloemen en kruiden oogsten voor de restaurants.
Op vrijdag organiseert ze onder andere moestuinlessen voor kinderen.
Altijd is ze op zoek naar een boerderij
waarvan ze haar eigen prachtig eetbaar paradijs kan maken.
Quote
‘De bodem is het kapitaal van de boerderij’
Mitochondriën zijn de energiecentrales in de lichaamscellen.
Cruciaal
tegen ziekte en vóór gezondheid
Daarom:
8 vragen
Suppletie biedt aantoonbaar bescherming
Vitamine D beschermt aantoonbaar tegen Covid-19. Maar het biedt óók bescherming tegen verkoudheden en griep (influenza). Dat laatste is een beetje ondergesneeuwd geraakt door alle corona-aandacht.
Daarom:
een opfrisser
De Belgische abdij vooral geassocieerd met … bier.
Maar dat is niet het enige natuurproduct dat monniken bereiden.
Ook kaas en zelfs kruidensupplementen behoren tot hun specialismen.
Mosselen in romige basilicumsaus
Medische zwijgcultuur
Twee hoogleraren in de geneeskunde klagen, en niet de eerste de beste ….
De één: ‘‘Zo gaat het niet goed. Straks is er geen goed stelsel meer.”
De ander: ‘’Veel wetenschappelijke geneeskunde is niet meer dan een door de medische industrie gecontroleerde promotie van geneesmiddelen.