• Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.
  • Uitgave 3, jaargang 24 | 2016

    In deze uitgave onder andere:

    Editorial: Liever écht koken

    Wetenschap & Voeding

    Nieuwe Scandinavische Voeding

    Het interview: Jim Sauter, oogarts

    Scandinavisch ontspannen?

    3 x kikkererwt: koud, warm, koud

    Ortho Cuisine: Dat ándere witte goud

     

    Nieuwe Scandinavische Voeding

    Tot voor kort stond de Scandinavische keuken bekend als foute boel. Maar de Nieuwe Scandinavische Voeding lijkt het mediterrane voedingspatroon nu naar de kroon te steken.

    Pagina 6
    3 x kikkererwt: koud, warm, koud

    Peulvruchten zijn een bron van eiwitten, vezels en voedingsstoffen. Daarom ruim baan voor de peulvrucht uit de ‘Oude Wereld’: de kikkererwt. 

    Pagina 18
    Waar haalt u de energie vandaan?

    ‘Hoe combineer ik de zorg voor mijn kleinkinderen met die voor mijn bejaarde ouders?’ Met die vraag worstelen steeds meer 55-plussers. 

    Pagina 20
    Is uiteindelijk alles eetbaar?

    We zijn erg selectief geworden in wat we eten. Je zou zelfs kunnen zeggen dat onze maaltijden tamelijk eentonig zijn. Wilt u een paar suggesties?

    Pagina 36
  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.