• Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.

  • Gert Schuitemaker keynote spreker in de Rode Hoed

    Hoofdredacteur Gert Schuitemaker is keynote spreker op het “Voedsel, gezondheid en gedrag” event dat op dinsdag 29 maart zal plaatsvinden in de Rode Hoed in Amsterdam. Hij zal hier in gaan op de vraag: Waar heen met ons voedselsysteem?

    Reacties zullen komen van dr. Renger Witkamp (Hoogleraar voeding en famacologie, Wageningen Universiteit) en dr. Ap Zaalberg (WODC, Ministerie van Veiligheid en Justitie)

    De belangstelling voor gezonde voeding is, mede als gevolg van de toename van welvaartsziekten, sterk toegenomen. De laatste jaren is er ook meer interesse voor de effecten van voeding op ons gedrag en onze arbeids- en leerprestaties. Voorbeeld: voedingsexperimenten in gevangenissen hebben opmerkelijke resultaten opgeleverd bij het terugdringen van agressie. Wat kunnen we hier zelf mee, privé, op ons werk, in zorginstellingen, in de opvoeding en in het onderwijs?

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Eet Weetjes – Test uw kennis!

    Welke vrucht eet u het beste mét schil?

    Het goede antwoord is: biologische appel

    De appelschil bevat veel antioxidanten, zoals vitamine C. Door een appel te schillen, gaat dus veel goeds verloren. Koop bij voorkeur een biologische appel, spoel deze af met lauw water en eet hem met schil. Wilt u toch perse schillen? Gebruik dan een dunschiller. In een peer zijn de vitaminen verdeeld over de hele vrucht, waardoor het eten van de schil niet veel toevoegt.