• Eetweetjes – test uw kennis!

    Welke vrucht kan bij kamertemperatuur narijpen?

    Het goede antwoord is:

    Peren behoren, samen met onder meer bananen, abrikozen, mango’s en pruimen, tot de vruchten die bij kamertemperatuur narijpen. Harde perziken doen dat niet: ze zullen zachter worden, maar dat is het dan. Ook druiven, kersen, bessen en citrusvruchten rijpen niet na.

  • Gert Schuitemaker keynote spreker in de Rode Hoed

    Hoofdredacteur Gert Schuitemaker is keynote spreker op het “Voedsel, gezondheid en gedrag” event dat op dinsdag 29 maart zal plaatsvinden in de Rode Hoed in Amsterdam. Hij zal hier in gaan op de vraag: Waar heen met ons voedselsysteem?

    Reacties zullen komen van dr. Renger Witkamp (Hoogleraar voeding en famacologie, Wageningen Universiteit) en dr. Ap Zaalberg (WODC, Ministerie van Veiligheid en Justitie)

    De belangstelling voor gezonde voeding is, mede als gevolg van de toename van welvaartsziekten, sterk toegenomen. De laatste jaren is er ook meer interesse voor de effecten van voeding op ons gedrag en onze arbeids- en leerprestaties. Voorbeeld: voedingsexperimenten in gevangenissen hebben opmerkelijke resultaten opgeleverd bij het terugdringen van agressie. Wat kunnen we hier zelf mee, privé, op ons werk, in zorginstellingen, in de opvoeding en in het onderwijs?

  • Eetweetjes – test uw kennis!

    Welke vrucht kan bij kamertemperatuur narijpen?

    Het goede antwoord is:

    Peren behoren, samen met onder meer bananen, abrikozen, mango’s en pruimen, tot de vruchten die bij kamertemperatuur narijpen. Harde perziken doen dat niet: ze zullen zachter worden, maar dat is het dan. Ook druiven, kersen, bessen en citrusvruchten rijpen niet na.