• Eetweetjes – test uw kennis!

  Eet Weetjes – Test uw kennis!

  Wat helpt níet tegen brandneteljeuk?

  Het goede antwoord is:  berenklauwsap

  Als u in aanraking bent gekomen met een brandnetel, kunt u de plek inwrijven met zuringblad of het sap van de brandnetel. Ook een beetje oorsmeer kan de jeuk wegnemen. Smeer nooit sap van berenklauw op uw huid: dit kan, in combinatie met de UV-stralen van de zon, reageren als een zuur. Met als gevolg rode, jeukende vlekken die zich kunnen ontwikkelen tot een soort brandwonden.

 • Het pijnlijke pijnstiller-schandaal [2]

  Lees hier het “Het pijnlijke pijnstiller-schandaal [1]” (23 oktober 2018)

  OXYCODON is een pijnstiller die verslavend is. Het bedrijf dat dit middel al jaren op de markt brengt trekt zich nergens iets van aan. 
   
  Ondanks de schandalen, de hevige kritiek en de publiciteit, zeker via de sociale media, het gaat gewoon door. STANDAARD GEDRAG zoals gewoon in de farmaceutische sector.

  Wellicht één van de schrijnendste voorbeelden is dat van oxycodon, gepositioneerd als een veilig (immers op voorschrift van de deskundige en gewetensvolle arts), effectief en huis-en-tuin medicijn. Lees het boek van de Deense hoogleraar Peter Gotzsche “Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad”. Op 29 maart 2016 hield de Tweede Kamer een hoorzitting met hem. Al eerder had dat plaatsgevonden in het Europese en in het Britse parlement. 

  Maar ondanks deze decennia die achter ons liggen, gebeurt er NIETS. Oxycodon is geen geval op zich.

  Zie wat de NOS afgelopen zaterdag berichtte:

  Enorme rechtszaak tegen familie die verslavende pijnstiller groot maakte

  Lees ook:

  Dit geval met oxycodon is ook zo’n geval. Maar nu, zo meldt de NOS, wordt een Amerikaanse familie, eigenaar van het oxycodon producerende bedrijf,  medeverantwoordelijk gehouden voor de zware verslavende pijnstiller, waarmee miljarden zijn verdiend.

  Al eerder berichtte Fit met Voeding (nr.7, 2018) hierover. Lees de EDITORIAL in Fit met Voeding hieronder of als pdf in het tijdschrift zelf.


  Referenties:

  Enorme rechtszaak tegen familie die verslavende pijnstiller groot maakte [NOS, 23 maart 2019 ]

  Gotzsche P. Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad Lemniscaat, 2015

  Zie ook referenties van eerdere Fit met Voeding publicatie:

  1. De Volkskrant (21 juli 2018)

  2. https://bit.ly/2OABcB2

  3. https://bit.ly/2P5POYf

  Lees hier het “Het pijnlijke pijnstiller-schandaal [1]” (23 oktober 2018)