• Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.
  • Uitgave 5, jaargang 23 | 2015

    In deze uitgave onder andere:

    • Editorial: Is gezond gestoord?
    • Interview met turnsters Sanne en Lieke Wevers
    • Suppletie in de literatuur: Bij Theroux en Wieringa
    • China en Maleisië op één bord: Te gast bij kokkin Ruby
    • Magnesium quiz: Wat weet u van dit mineraal?

    Onderschatte vloeistof: water

    Moderne voeding is armer aan water dan traditionele voeding en onderdrukt tegelijk de dorstprikkel. Worden we dik door dorst? De visie van arts Batmanghelidj.

    Pagina 6
    5 vragen over rabarber

    Rabarber heeft iets ongrijpbaars. Want wat is het nou eigenlijk: groente of fruit? Hoe komt het zo zuur? En is het op verantwoorde wijze te zoeten? Fit met Voeding geeft antwoord.

    Pagina 18
    Olijfolie wordt steeds gezonder

    Olijfolie staat bekend als het ‘vloeibare goud’. Laat het rijkelijk stromen! Behalve lekker is olijfolie extra vierge erg gezond. En wetenschappers ontdekken hier steeds meer over. 

    Pagina 26
    Onderzoek in de gevangenis

    Voedingsonderzoek in de gevangenis? Onderzoeker dr. Ap Zaalberg is er deze zomer op gepromoveerd. Maar nieuw is het niet. Honderd jaar geleden deed Joseph Goldberger het al.

    Pagina 28
  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.