• Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.
  • Kiemende knoflook: gewoon eten!

     

    Knoflook mét spruiten is nog gezonder dan knoflook zonder de groene uitlopers.

    Kiemende knoflook bevat een hoge concentratie antioxidanten. Dit ontdekten wetenschappers toen ze een vergelijking maakten tussen knoflookextracten van verse en kiemende knoflook.

    Niet alleen werd in kiemende knoflook een hogere activiteit gezien van de vrije radicalenvanger DPPH, maar ook de totale antioxidatieve capaciteit bleek hoger dan die bij verse knoflook. De duur van de kiemperiode was hierop van invloed. Knoflook die gedurende vijf dagen kiemde, had een hogere antioxidatieve activiteit in vergelijking met knoflook die tot vier dagen kiemde.

    Het kiemproces kan een eenvoudige manier zijn om de antioxidatieve capaciteit van knoflook te verhogen. Laat knoflook dus gerust wat langer liggen.

  • Waarom is magnesium belangrijk?

    Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren en bij de overdracht van prikkels in de zenuwen.